Pätkätyö opettaa monia taitoja – HS Oikotie työpaikat

Pätkätyö – Moni pitää pätkätyötä uransa jarruna, mutta voisiko se olla myös voimavara?

 

Voisiko pätkätyön tekemisestä olla erityistä hyötyä ja voisiko sitä ajatella mielekkään uran rakentajana?

– Pätkätöiden negatiivisuus ja yli 50-vuotiaiden työllistymisen mahdottomuus ovat kaksi uskomusta, joihin uravalmentajana törmään jatkuvasti. Siitä huolimatta yli 50-vuotiaat työllistyvät jatkuvasti ja pätkätyössä on myös toinen, positiivisempi puolensa, kokenut ura- ja businessvalmentaja ja InCoaching -yrityksen perustaja Pilvi Nybom sanoo.

Esimerkiksi rekrytoinnin näkökulmasta pätkätöiden lisääntyminen on tuonut positiivisen muutoksen siihen, ettei työuran tarvitse olla yksiselitteisen nousujohteinen, vaan työkokemusta on voitu kerätä monin tavoin. Tämä näkyy Nybomin mukaan nykyisten CV:iden erilaisuutena.

– Maailma on muuttunut. Jos toimitusjohtaja ennen sai lähtöpassit 50-vuotiaana, ura oli usein siinä. Nyt hän voi lähteä vuodeksi maailmanympäryspurjehdukselle ja palata sen jälkeen latautuneena takaisin työelämään.

Pätkätyöt ja määräaikaiset työsuhteet voivat tuoda positiivista ryhtiä uran rakentamiseen. Silloin ei ainakaan tule jäätyä roikkumaan työsuhteeseen, joka estää kehittymisen.

– Jos omassa organisaatiossa on mahdoton päästä eteenpäin tai palkkakehitys polkee hyvästä suoriutumisesta huolimatta paikallaan, voi olla järkevää vaihtaa työpaikka esimerkiksi projektiin, josta saa hyödyllistä osaamista. Sen kautta voi jälleen avautua uusia ovia.

Alkuperäinen artikkeli ”Pätkätyö opettaa tärkeitä taitoja” on julkaistu HS Oikotien työpaikat sivustolla 9.7.2018. Artikkelin kirjoittajana toimittaja  Anna Väre.  Linkki artikkeliin: https://tyopaikat.oikotie.fi/tyontekijalle/artikkelit/patkatyo-opettaa-tarkeita-taitoja

 

 

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top