oman osaamisen

Mitä on oman osaamisen brändäys?

Uravalmentaja Pilvi Nybom InCoaching Oy:stä oli huhtikuun Rekryklubi-työnhakutapahtumassa kertomassa oman osaamisen brändäämisestä.

Mitä on oman osaamisen brändäys?

Osaamisen brändäyksellä tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että henkilö tunnistaa oman osaamisensa ja osaa kertoa siitä muille myyvästi ja markkinoivasti. Omasta osaamisestaan kertominen tuntuu kuitenkin olevan kaikille enemmän tai vähemmän hankalaa, kertoo Pilvi uravalmennuskokemuksestaan.

Pilvin mukaan kyseessä on osittain suomalaisille tyypillinen tapa vähätellä omaa osaamistaan. Asiaa ei kannata ajatella itsensä kehumisena, vaan mieltää tilanne mieluummin niin, että kun on kokemusta tietystä asiasta, on siitä kertynyt tietynlaista osaamista. Itseään ei tarvitse kehua, vaan kertoa osaamisestaan.

Osaamisen tunnistaminen on kaiken tuloksellisen työnhaun pohjalla

Omalle osaamiselleen tulee helposti sokeaksi ja siksi siitä kertominen tuntuu usein vaikealta. Oikeanlaisilla työkaluilla on mahdollista opetella kartoittamaan omaa osaamistaan ja kertomaan siitä paremmin.

Ennen kuin ryhtyy varsinaiseen työnhakuun, kannattaa ensin tehdä pohjatyö kunnolla. Näin työnhaku on paljon tuloksellisempaa.

Oman osaamisen brändäys artikkeli on julkaistu Monster klubilla 8.5.2018. Kirjoittaja: Krista Vuori; Monster.fi

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top