Viisikymppisen työnhaku – 5 vinkkiä onnistumiseen

Viisi vinkkiä yli viisikymppiselle työnhakijalle

1. Älä kuuntele tai anna yleisen negatiivisen puheen vaikuttaa liikaa itseesi

Usein, kun aloitan valmennuksen 50+ uravalmennettavan kanssa, melkein heti alussa tulee esille, että oma työllistyminen epäilyttää johtuen yleisestä vallitsevasta negatiivisestä ilmapiiristä. Tämä ei kuitenkaan ole totuus. Omat viisikymppiset valmennettavani työllistyvät koko ajan. Tälläkin viikolla taas yksi viisikymppinen valmennettavani soitti ja kertoi, että löysi uuden hyvän työpaikan. Sinunkin tuttavapiiristäsi löytyy varmasti näitä onnistumistarinoita, eikö vain?

2. Mieti mitä hyviä ominaisuuksia juuri 50+ työnhakijalla on

Korosta näitä hyviä puolia työnhaussasi. Itse näen vahvuuksina muun muassa luotettavuuden ja usein paremman sitoutumisen, sillä työpaikkaa ei välttämättä ole enää tarvetta vaihtaa koko ajan. Myös laaja työkokemus, kyky tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa sekä oma elämänviisaus ovat kokeneemman työnhakijan vahvuuksia. Lapsetkaan eivät enää tässä ikävaiheessa ole työnteon esteenä. Tunnistatko itsesi jostain näistä? Mitä muita ominaisuuksia lisäisit listaan omalta kohdaltasi? Missä juuri sinä olet hyvä?

3. Pidä osaamisestasi hyvä huoli

Maailman muuttuessa ympärillämme kovaa vauhtia, on yhä tärkeämpää huolehtia omasta osaamisestaan. Ajantasaisten IT-taitojen lisäksi on tärkeää pysytellä mukana myös muissa työelämän ja osaamistarpeiden muutoksissa. Sosiaalisessa mediassa on hyvä olla mukana mukana ja itsestään kannattaa laatia laadukas Linkedin-profliili.

4. Ole aktiivinen ja anna sellainen kuva myös rekrytoijalle

Työnantaja etsii sopivan osaamisen ja persoonan yhdistelmää, mutta AINA myös sopivaa asennetta ja motivaatiota. Kannattaa siis varmistaa, että nämä näkyvät työnhaussasi.

5. Usko omaan työllistymiseesi

Tämä voi kuulostaa kliseiseltä, mutta on kaiken avain. Jos usko itseen ja omaan osaamiseen horjuu, on työllistyminenkin vaikeampaa. Epävarmuus välittyy haastattelijalle ja osaamisesi ja sinä ette pääse oikeuksiinne. Työllistyminen saattaa olla hiukan pidempi prosessi erityisesti tässä työmarkkinatilanteessa, mutta oman kokemukseni mukaan jokaiselle kuitenkin se oma paikka löytyy.

Sisun juhlavuoden kunniaksi – ole sisukas työnhaussasi!

Iloa ja energiaa työnhakuun ja elämään!

 

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top