Työnhaku 10 perushaastetta – Näin selätät ne!

10 perushaastetta työnhaussa – Näin selätät ne!

Ohessa kokoamani 10 työnhaun perushaastetta, joita kohtaan usein asiakastyössäni. Haasteiden lisäksi koostin myös vinkit, joilla nämä työnhaun haasteet voi selättää.

Haaste 1

Oman osaamisen analysointi on tehty pintapuolisesti ja omaa ammatillista osaamista ja vahvuuksia ei ole tunnistettu kunnolla.

  • Pohdi omaa osaamistasi syvällisesti ja monesta näkökulmasta. Omien vahvuuksien tunnistaminen on pohja kaikelle työnhaulle.

Haaste 2

CV on kelvollinen, mutta ei erotu massasta. Tämä ei välttämättä enää riitä nykypäivän työnhaussa kilpailun ollessa kovaa ja työnantajien panostaessa löytääkseen juuri sopivimman hakijan.

  • Jotta erottaudut eduksesi hakijoiden joukosta, CV:n tulisi olla dokumentti, joka myy ja markkinoi osaamistasi optimaalisimmalla tavalla. Muista myös, että CV on ensimmäinen työnäytteesi rekrytoijalle. Etsi tietoa ja katso oma CV läpi kriittisin silmin – mitä siinä voisi parantaa?

Haaste 3

CV:stä ei käy kunnolla ilmi mitä tai millaisia töitä on aiemmin tehty.

  • Muista avata aiemmat työtehtäväsi ja tee alkuun lyhyt tiivistelmä osaamisestasi. Tiivistelmä voi olla esimerkiksi noin 5–6 rivin pituinen kuvaus omasta ydinosaamisestasi.

Haaste 4

CV on epäselvästi tehty tai puutteellinen.

  • Panosta CV:si suunnitteluun ja kirjoittamiseen. Huomioi selkeän sisällön lisäksi selkeä ulkonäkö.

Haaste 5

Hakemus on yleispätevä, eikä vastaa työpaikkailmoituksissa mainittuihin asioihin.

  • Räätälöi hakemus vastaamaan aina kyseiseen työpaikkaan ja varmista, että vastaanottaja ymmärtää aina hakemuksen alusta asti, miksi valita juuri sinut. Muista korostaa aina motivaatiotasi kyseiseen tehtävään!

Haaste 6

LinkedIn-profiili puuttuu tai lisätietoja ei ole saatavilla enempää.

  • Tämän päivän moderniin työnhakuun kuuluu sosiaalinen media. Voit rakentaa huolellisesti oman LinkedIn-profiilisi, Twitter-, Facebook-tilisi tai blogin viestimään ammatillisesta osaamisestasi. Muista lisätä CV:hen niiden profiilien URL-osoitteet, joihin haluat työnantajan tutustuvan.

Haaste 7

Töitä haetaan vain muutamia kanavia hyödyntäen.

  • Mieti, mitä erilaisia rekrytointikanavia on käytössä. Tiedosta, että vain noin 30 % työpaikoista päätyy avoimeen julkiseen hakuun, ja loput työpaikoista täytetään muita reittejä pitkin, niin sanottuina piilotyönhakuna.

Haaste 8

Haastattelut eivät tuota tulosta.

  • Ensimmäisenä kannattaa tiedostaa, että jokainen työnhakija joutuu keskimäärin käymään useissa haastatteluissa ennen kuin uusi paikka löytyy. Valmistautuminen on haastattelulla onnistumisen avainasemassa. Muista myös korostaa haastatteluissa motivaatiotasi paikkaan ja yritykseen. Asenne ja motivaatio ratkaisevat usein.

Haaste 9

Työtä haetaan koko ajan samalla tavalla, samoilla tekniikoilla ja samojen kanavien kautta.

  • Reflektoi säännöllisesti omaa työnhakuasi, mikä toimii ja mikä ei. Tee tarvittavia korjauksia. Ole myös armollinen itsellesi, työnhaku on myös oppimislaji. Moni uravalmennettava työnhakija on tuumannut: ”Kuinka paljon helpommalla olisinkaan päässyt, jos olisin jo työnhaun alussa tiennyt sen minkä nyt tiedän.”

Haaste 10

Työnhaku kyllästyttää.

  • Usko itseesi ja siihen, että uusi paikka löytyy kyllä.

 

Onnea työhakuusi, uusi paikka löytyy kyllä!

Alkuperäinen artikkelini on julkaistu Monsterin sivulla 29.10.2015.

työnhaku
You can do it! Uusi työpaikka löytyy kyllä!

 

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top