Uravalmentajan matkassa – artikkelisarja (Monster 2.9.2016)

Uravalmentajan matkassa – tavoitteena työpaikka jouluksi

Uravalmentajan matkassa-artikkelisarjassa Monsteriin yhteyttä ottanut, työnhakuneuvoja kaivannut tietotekniikan insinööri Antti Suvilehto hyppää uravalmentaja Pilvi Nybomin matkaan. Antti ja Pilvi tapaavat prosessin aikana yhteensä viisi kertaa. Prosessin edetessä Antti saa neuvon jos toisenkin, ja kokeneen valmentajan käsissä edetään isoin harppauksin kohti työllistymistä. Sarja tarjoaa mahdollisuuden ammentaa tukea omaan työnhakuun tyypillisessä uravalmennusprosessissa läpikäydyistä asioista ja oivalluksista Antin kokemusten kautta.

Monipuolisen teknisen taustan omaavan tietotekniikan insinööri Antti Suvilehdon pitkä ura Nokialla päättyi vuonna 2012. Antti haeskeli töitä perheen arjen pyörittämisen ohella omin voimin ja muutamien työvoimahallinnon kautta löytyneiden koulutusten avulla, mutta ovet haastatteluihin aukesivat harmillisen harvoin. Tavoite ja osaaminenkin tuntuivat kaipaavan kirkastamista.

Avuksi Antin työnhakuprojektiin lähti Monsterin verkostojen kautta löytynyt pitkän linjan uravalmentaja Pilvi Nybom InCoaching Oy:stä. Antin matka kohti uutta työpaikkaa käynnistyi elokuun alussa, jolloin Pilvi ja Antti tapasivat ensimmäisen kerran.

CV ja osaaminen kuntoon

Uravalmennuksessa lähdetään liikkeelle asiakkaan tilanteen kartoituksesta. Miten ura on tähän saakka mennyt, mikä tilanne on nyt, minkälaisin keinoin on etsinyt töitä, ja miksi työnhaku ei ole tuottanut tulosta. Tämän jälkeen alkaa oman osaamisen tunnistaminen.

– Tämä on pohja kaikelle työnhaulle. Kun tuntee osaamisensa, on työnhakukin helpompaa, neuvoo Pilvi, ja vinkkaa kaikkia työnhakijoita laatimaan omista vahvuuksistaan, osaamisistaan ja tekemisistään vaikkapa perinteisen mindmapin.

Antti kertoi jo ensimmäisen tapaamisen aikana saaneensa runsaasti uusia asioita mietittäväksi.

– Tärkein oppi ensimmäiseltä kerralta on, että ensin pitää saada CV ja hakemuksen kirjoittaminen kuntoon. Samalla opin kertomaan osaamisestani ja persoonastani luontevasti. Lisäksi minun täytyy oppia etsimään tehokkaammin myös piilotyöpaikkoja.

Tähtäimessä työpaikka jouluksi

Uravalmennuksen alussa määritellään myös tavoite. Antilla tämä tarkoittaa työllistymistä jouluun mennessä.

Antti lähti prosessiin mukaan sataprosenttisen sitoutuneena ja motivoituneena.

– Uskon vahvasti, että löydän Monsterin, Pilvin ja tämän projektin kautta itselleni jälleen töitä ja saan uuden kuvan siitä minkälainen CV ja hakemus työnhaussa toimii. Uskon myös, että opin tuntemaan ja tuomaan esille omaa osaamistani aivan eri tavalla kuin aikaisemmin, Antti miettii.

Tulevaisuuden näkymiinsä Antti suhtautuu luottavaisesti.

– Työnhakijana olen tilanteessa, jossa näen itselläni olevan useampia vaihtoehtoja tekniikan parissa. Voin myös tarvittaessa kouluttautua lisää esimerkiksi työn ohessa. Sen mihin tartun teen huolella, laadukkaasti ja tehokkaasti. Luonteeltani olen luova ongelmien ratkaisija, jota käytän hyväkseni kaikessa tekemisessäni. Olen avoin tiimityöskentelijä ja jaan mielelläni omaa osaamistani toisille, Antti kuvailee vahvuuksiaan.

Toisessa tapaamisessa Antti ja Pilvi keskittyvät vielä lähemmin osaamisen muotoiluun, CV:n rakenteeseen sekä piilotyöpaikkojen metsästyksen saloihin. Lisäksi Antin Linkedin-profiilia päivitetään matkan varrella, ja alulla olevaa verkostoa lähdetään kartuttamaan.

Onnea matkaan Antti!

Teksti on julkaistu Monsterissa 2.9.2016. Tekstin on kirjoittanut Mirva Puranen – Monster.

Alkuperäisen tekstin löydät täältä:

http://monsterklubi.fi/blog/uravalmentajan-matkassa-tavoitteena-tyopaikka-jouluksi/

monsterklubi_uravalmentajan_matkassa_tavoitteena_tyopaikka_jouluksi-800x571

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Vieritä ylös