yrittäjyys

Radio Helsingin haastattelu, aiheena nykytyöelämä ja urasuunnittelu

Olin haastateltavana Radio Helsingin maanantai-fiiliksen aamussa 15.10.2018. Keskustelun keskiössä muun muassa nykytyöelämä ja urasuunnittelu. Olipas kiva ja hyväntuulinen aamu myös itselleni. Ilokseni huomasin, että Duunitori oli kirjoittanut jutun tästä.

”Nykytyöelämässä puhutaan paljon heittäytymisestä – lehtijutuissa ja tarinoissa joku on aina heittäytynyt kokonaan uudelle uralle tai jopa ihan tyhjän päälle. Uravalmentaja Pilvi Nybom tunnistaa ilmiön, mutta muistuttaa, että tärkeintä on silti harkitseminen.”

”Uraheittäytyminen on muutosta. Kyse on siitä, että lähtee hakemaan muutosta omalle työuralle – jos on vaikka tehnyt 10–20 vuotta jotakin työtä eikä mikään välttämättä ole pielessä, mutta on tunne, että jotain puuttuu”, Nybom kuvailee.

”Silloin voisi olla hyvä heittäytyä eli lähteä hakemaan suunnitelmallisesti muutosta uralle. Muutoksen ei myöskään tarvitse aina olla sitä, että lähtee hakemaan jotain muualta, vaan voi vain keksiä tapoja tehdä omaa työtä eri tavoilla”.

Työelämän murroksen myötä juuri kukaan ei enää tee koko uraansa samassa firmassa. Pilvi kuvailee muutosta pakolliseksi, mutta myös halutuksi – ihmiset itsekin haluavat muutosta. Silti hänen mukaansa monet tyytyvät usein liian huonoon.

Jos nykytyöelämä ja urasuunnittelu kiinnostavat ja haluat lukea lisää, niin alla olevasta linkistä voit lukea koko artikkelin. Artikkeli on julkaistu Duunitorilla 18.10.2018, kirjoittaja Laura Glad.

https://duunitori.fi/tyoelama/uravalmentajalta-tyhjentava-neuvo-tyomotivaation-loytamiseen/?fbclid=IwAR3i_URJJ5U5eem4BuubIr72WeNy7SeJMmoxsSMgqyTPBh9-3TSP0ljDzkI

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top