Piilotyönhaku – 10 vinkkiä (Monster 5.10.2106)

Iso osa työnhausta on piilotyönhakua. Vain noin 20 % työpaikoista päätyy avoimeen julkiseen hakuun, ja loput työpaikoista täytetään muita reittejä pitkin, niin sanottuina piilotyönhakuna. Ohessa 10 Monterissa julkaistua piilotyönhaku vinkkiäni.

Miten sitten päästä käsiksi näihin lymyäviin mahdollisuuksiin? Isoilta osin piilotyönhaussa on kyse omien verkostojen, jo olemassa olevien verkostojen tai työnhaussa syntyneiden verkostojen, hyödyntämisestä osana työnhakua.

Tässä sinulle 10 piilotyönhaku vinkkiä, miten hyödyntää verkostoja työnhaussa. Toivon, että näistä vinkeistä on sinulle apua.

1. Mieti keitä kaikkia ammatilliseen verkostoosi kuuluu. Aika moni valmennettavani on yllättynyt, kuinka paljon laajempi oma ammatillinen verkosto onkaan, kuin mitä aluksi ajatteli. Oma verkosto voi koostua mm. tutuista, asiakkaista, yhteistyökumppaneista, henkilöistä joihin on tutustuttu työnhaun aikana, entisistä ja nykyisistä työtovereista, opiskelukavereista etc. Keitä sinun verkostoosi kuuluu?

2. Kokoa verkosto yhteen paikkaan. Tässä hyvänä apuvälineenä voi toimia esimerkiksi Linkedin tai Excel. Huolehdi muutenkin, että kaikki tuntemasi ihmiset ovat Linkedin-kontakteinasi.

3. Tee oma työnhaku näkyväksi. Kerro sopivissa yhteyksissä, mitä olet etsimässä. Tämä on helpompaa, jos olet työtön työnhakija. Työssä olevalle tämä on haasteellisempaa.

4. Ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Tämä kuuluu tämän päivän moderniin työnhakuun – läsnäolo somessa on hyödyllistä. Lisäksi sosiaalisessa mediassa verkostoituminen voi olla joillekin luontevampaa.

5. Hankkiudu paikkoihin, joissa voi verkostoitua. Rakenna työnhaussa koko ajan myös uutta verkostoa muun muassa osallistumalla alan tapahtumiin. Muistathan, että verkostojen rooli nykytyöelämässä on muutenkin kasvanut.

Lue loputkin antamani piilotyönhaun vinkit Monsterissa 5.10.2016 julkaistusta jutusta.

http://www.monsterklubi.fi/blog/10-vinkkia-verkostojen-hyodyntamiseen-tyonhaussa/

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top