Oman osaamisen tunnistaminen

Tuntuuko sinusta, että oman osaamisen tunnistaminen on vaikeaa? Mistä aloittaa?

Miksi osaamisen tunnistaminen on tärkeää?

Oman osaamisen ja omien vahvuuksien tunnistaminen on kulmakivi kaikelle työnhaulle. Jos tätä työnhaun perustaa ei ole tehty kunnolla, näkyy se myös työnhaun tuloksellisuudessa. Tämän olen valmentajana niin monta kertaa nähnyt. Kiinnitä tähän siis huomiota, oikeasti!

Jotta pystyt tekemään tehokasta työnhakua, tulee sinun ensin tunnistaa omat vahvuutesi ja osaamisesi, vasta sen jälkeen voit myydä niitä tehokkaasti muille. Nykyaikaisessa työnhaussa kun on yhä enemmän kyse siitä, että osaat myydä ja markkinoida oman osaamisesi. Tämä on hankalaa, mikäli omaa osaamista ei ole tunnistettu riittävällä tavalla.

Kun tiedät vahvuutesi, osaat hyödyntää niitä!

Kun olet tietoinen omasta osaamisestasi, pystyt laatimaan paremmat työnhakudokumentit ja myös itse työnhaku muuttuu helpommaksi. Pystyt rakentamaan tiivistelmän osaamisestasi ja miettimään myyvän hissipuheen, joka auttaa työnhaun eri vaiheissa.

Apua, miten edetä?

Laadi oma vahvuusmindmap, vahvuuskartta. Kirjoita paperille auki kaikki aikaisemmat työtehtäväsi ja se, mitä ne pitivät sisällään. Avaa työhistoriaan liittyvät osaamiset ja vastuut. Mieti läpi oma ammatillinen osaaminen ja mahdollinen erityisosaaminen. Älä jätä tätä tähän, vaan pohdi omat vahvuutesi, jotka liittyvät myös mm. koulutukseen, persoonaan ja motivaatioon. Käy läpi aikaisempia onnistumisia, ja millaisiin asioihin ne ovat liittyneet?

Lisäksi voit kysyä itseltäsi: Minkä tekeminen on minulle helppoa? Minkä tyyppisissä asioissa yleensä onnistun? Miten minua kuvaillaan persoonana? Missä juuri minä olen hyvä?

Koko artikkeliin ja vinkkeihin voit tustusta oheisen linkin takaa. Artikkeli on julkaistu Monster Klubilla 5.4. 2016. (Nykyään Jobly)

Tästä linkistä pääset tutustumaan alkuperäiseen artikkeliin: https://www.jobly.fi/artikkelit/tyonhakijoille/tyonhaku-takkuaa-jos-ei-tieda-mita-osaa

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top