Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen

Tuntuuko sinusta, että oman osaamisen tunnistaminen on vaikeaa? Mistä aloittaa?

Miksi osaamisen tunnistaminen on tärkeää?

Oman osaamisen ja omien vahvuuksien tunnistaminen on kulmakivi kaikelle työnhaulle. Jos tätä työnhaun perustaa ei ole tehty kunnolla, näkyy se myös työnhaun tuloksellisuudessa. Tämän olen valmentajana niin monta kertaa nähnyt. Kiinnitä tähän siis huomiota, oikeasti!

Jotta pystyt tekemään tehokasta työnhakua, tulee sinun ensin tunnistaa omat vahvuutesi ja osaamisesi, vasta sen jälkeen voit myydä niitä tehokkaasti muille. Nykyaikaisessa työnhaussa kun on yhä enemmän kyse siitä, että osaat myydä ja markkinoida oman osaamisesi. Tämä on hankalaa, mikäli omaa osaamista ei ole tunnistettu riittävällä tavalla.

Kun tiedät vahvuutesi, osaat hyödyntää niitä!

Kun olet tietoinen omasta osaamisestasi, pystyt laatimaan paremmat työnhakudokumentit ja myös itse työnhaku muuttuu helpommaksi. Pystyt rakentamaan tiivistelmän osaamisestasi ja miettimään myyvän hissipuheen, joka auttaa työnhaun eri vaiheissa.

Koko artikkeliin ja vinkkeihin voit tustusta oheisen linkin takaa. Artikkeli on julkaistu Monster Klubilla 5.4. 2016. Tästä linkistä pääset tutustumaan alkuperäiseen artikkeliin: https://www.monsterklubi.fi/tyonhaku-takkuaa-jos-ei-tieda-mita-osaa/?WT.mc_n=SOM_FI

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top