Jaksaa, jaksaa, jaksaa!

Jaksaa, jaksaa, jaksaa! Noihin kolmeen pieneen sanaan tiivistyy monen valmennettavan suurin haaste.

Työelämä vaatii tänä päivänä paljon, varmasti monella tapaa enemmän kuin koskaan ennen. Aika on kortilla ja work/lifebalance sanana helppo mutta toteutus jotain aivan muuta.

On olemassa jos jonkinlaista kikkaa, ajanhallintaneuvoista mindfullness-kursseihin. Miten löytää näiden neuvojen joukosta jotain itselle sopivaa?

Ohessa muutamia valmennettavien kanssa hyviksi havaittuja kikkoja parempaan työarkeen. Mitä näistä sinä otat mukaasi?shutterstock_69431746

1. Kirjoita ylös ”to do”- listat, niin et turhaan rasita muistikapasiteettiasi. (Hyväksi havaittu neuvo on pitää yhtä listaa, johon keräät kaiken, eikä yrittää ylläpitää tuhatta post it- lappua, jotka mahdollisesti hukkuvatkin.)

2. Mieti mitä teet. –Tai ehkä oikeamminkin; mitä et tee.

3. Opi tunnistamaan milloin olet tehokkaimmillasi. -Tee tärkeimmät jutut silloin.

4. Ole tarkkana älyluurin kanssa. (Jos tarkistat vähän väliä sähköpostiasi myös illalla töiden jälkeen ja lomalla ollessasi, loppuun palamisen riski nousee.)

5. Pidä kotisi ja työpisteesi siistinä (Osa ihmisistä viihtyy epäjärjestyksen keskellä. Monet tutkimukset kuitenkin kertovat, että usein ympäristön sotkuisuus kuitenkin rasittaa piilevästi mieltä. Sotkuinen ympäristö hidastaa aivojen tiedonkäsittelyä ja saa aivot ponnistelemaan enemmän kuin olisi tarpeen.)

6. Kun olet vapaalla – olet vapaalla. Luvan kanssa! (Kun työstä irrottautuu kunnolla ja vaihtaa vapaalle, tehokkuus, luovuus ja tuottavuus vahvistuvat.)

7. Ole terveesti itsekäs! (Tunnollisuus on hyve mutta saattaa olla myös luonteenpiirre, joka uuvuttaa.)

8. Liiku säännöllisesti. (Ihmiset, jotka harrastavat liikuntaa vähintään 20 minuuttia kolme kertaa viikossa, tuntevat vähemmän väsymystä ja ovat energisempiä.)

8. Muista juoda tarpeeksi vettä ja pidä huolta, että syöt säännöllisesti.  (Itsestään selvä neuvo mutta unohtuu usein. Kone käy paremmin kun perusasiat ovat kunnossa.)

10. Nuku tarpeeksi.

 

 

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Vieritä ylös