Miten tukea jaksamista?

Miten tukea jaksamista?

Työelämä on yhä monimutkaisempaa. Kiire, loppumaton muutos ja vaatimus nopealle reagoimiselle ovat työarkeamme. Vähäiset henkilöstöresurssit, YT-neuvottelut ja huoli tulevasta vaikuttavat tekemisen lisäksi stressitasoihin. Ihmisten jaksaminen ja aito työnilo ovat monissa työpaikoissa koetuksella. Työarki saattaa olla aikamoista selviytymisseikkailua.

”Ihminen ei ole kone”

Työn mielekkyyden kokemus, asenne ja motivaatio vaihtelevat. Eri henkilöt myös kestävät kuormitusta eri tavoin. Joskus on hyvä oivaltaa sekin, että kaikilta ei voi vaatia samoja asioita. Sopiva stressi kuuluu työelämään ja siitä voi olla hyötyäkin parempien tulosten saavuttamisessa. Ongelmaksi stressi muodostuu, kun sitä on liikaa.

Myös työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet tulee huomioida. Tämän päivän paras voi olla erilainen kuin eilen. On myös hyvä kiinnittää huomiota siihen, että vaikka työ ottaa, se usein myös antaa paljon. Tästä johtuen se myös helposti houkuttelee antamaan yli voimavarojemme.

Tästä linkistä pääset lukemaan Monster Cafessa julkaistut 10 vinkkiäni, kuinka tukea jaksamista. https://www.monstercafe.fi/esimies-miten-tukea-jaksamista/?WT.mc_n=SOM_FI

Artikkeli on julkaistu Monster Cafessa 29.8.2018

Jos koet, että joku muukin saattaisi hyötyä artikkelista, niin jaa ihmeessä. Jos olet kiinnostunut muutenkin saamaan viikoittain tuoreita urasuunnittelu-työnhakuvinkkejä, niin liitythän InCoachingin FB-tykkääjäksi! https://www.facebook.com/incoaching.fi/

Piditkö tästä artikkelista? Kerro siitä muillekin!

Etsitkö uutta työtä, mutta ponnistelusi ei tunnu tuottavan tulosta?

Viisi askelta työnhaussa menestymiseen -verkkokurssi antaa sinulle kaikki eväät nykypäivän työnhaussa menestymiseen.

Scroll to Top